2011-12-04

Idag var jag på S's föreläsning i Göteborg. Skitbra, lärorikt. Spännande och kul att se att det finns fler människor som faktiskt känner till lite av det hon pratade om. T o m provat att ta bort mjölk och mjöl, eller använder kokosfett och omega 3... S pratade massa intressant om över eller underkänslighet inom området känsel, dolda funktionshinder, opioida peptider och alla symptom som kan försvinna av bara en kostomläggning. "Bara".

Jag fick även träffa en osteopat, vilket verkar vara ett ganska spännande yrke. Jag var tvungen att googla lite.

"Osteopat - en alltmer efterfrågad kompetens
Osteopati är en internationellt erkänd och väletablerad form av manuell behandling som bygger på filosofin att assistera kroppens naturliga maskineri med minsta möjliga hjälp. Osteopati är ett system för diagnostisering och behandling av besvär relaterade till kroppens rörelseorgan.

Viktiga principer i osteopati är att behandla hela personen, inte bara symtomen. Man lägger stor vikt vid sambandet mellan kroppens struktur och hur den fungerar samt kroppens självläkande mekanismer.

Att arbeta som osteoapat innebär att med bredare helhetssyn och djupare medicinsk kompetens hjälpa människor att må bra - samtidigt som du styr över din egen vardag i en spännande och växande bransch, i såväl Sverige som Europa och USA."

Diagnoser som ADHD, autism, torrettes, bla bla bla, depression osv, kan allihopa bli "botade" med hjälp av kosten. Ta bara bort mjöl, mjölk, soja och socker.
För varje gång jag pratar om det eller hör talas om det eller bara ser en människa bli iproppad medicin för en diagnos som han/hon skulle slippa, bara jag ser på behandlingshem eller psyk or whatever där de struntar fullständigt i vad kosten gör och kan göra, blir jag mer och mer peppad till att göra någonting. Hjälpa till i alla fall.
Jag har ju själv lagt om kosten för att må bättre, och jag mår bättre. Det funkar! PROVA! Läs Kärnfrisk familj.

Till föreläsningen idag fick jag i uppdrag att baka!  Gluten och mjölkfria lussebullar gjorda på mjölkfritt margarin, havredryck, fiberhusk, saffran, sirap och gluten&mjölkfri mjölmix.

Det här behöver du:

 

Satsen ger 30-35 lussekatter

50 g jäst för söta degar
150 g mjölkfritt margarin
5 dl havredryck
2 msk fiberhusk (finns att köpa i de flesta större affärer)
2 förpackningar saffran
1 ½ dl vit baksirap eller socker
½ tsk salt
1 l glutenfri fin mjölmix utan mjölk
Glutenfri mjölmix till utbakning

Kallt kaffe att pensla med

Kom ihåg att läsa innehållsförteckningarna om du inte är helt säker på vad ingredienserna innehåller.

Så här gör du:

Degen blir bäst om du gör den i en hushållsassistent.

Stöt (eller snarare mosa) saffran tillsammans med lite socker i en mortel. Smula jästen i degbunken. Smält margarinet, häll i havredrycken och värm till 37-38 grader.

Häll lite av vätskan över jästen och rör om så att den löser sig. Häll över resten av vätskan. Häll i fiberhusk, vispa runt lite och låt det stå och svälla i 10 minuter.

Häll i baksirap eller socker samt salt, saffran och mjöl. Arbeta degen i maskinen i fem minuter, den ska vara ganska lös. Låt degen jäsa i 30 minuter under duk.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda den inte, utan skär loss bitar som du försiktigt rullar med hjälp av mjölade händer. Degen är lösare och känns ömtåligare än deg gjord på vetemjöl, så var lätt på handen när du arbetar med den.

Forma lussekatter av rullarna och lägg dem på smorda bakplåtar eller plåtar med bakplåtspapper. Tryck försiktigt i russin.
Låt jäsa under duk i 25 minuter.

Pensla med kallt kaffe (för färgens skull, tål du ägg kan du pensla med det). Grädda i mitten av ugnen i 220 grader i cirka 8 minuter.

Tips! Vit baksirap och fiberhusk hjälper till att hålla degen saftig.




F
örresten, svaret på min novell blev, på en ledig dag, att de tackar för mitt svar, jobbar egentligen inte idag med ska svara bättre på måndag. Alltså imorn. Det ska bli spännande.
Jag önskar jag kunde klona mig, det finns så mycket jag vill göra, samtidigt. Jag vill till Eken och rädda liv, jag vill jobba med beröring, kost, jag vill bli flygvärdinna för att få känna att jag flyger, jag vill bli något som det antagligen inte ens finns namn för. Jag vill starta eget, följa någons fotspår, samtidigt gå min egen väg. Vara stolt, veta vad jag sysslar med. Ha rätt, få rätt, hjälpa och finnas, bli hört, lyssnad på och sedd. Berätta. Det vill jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0